To rome with love (2012)
Regia: Woody Allen
Distribuție: Woody Allen
                    Jesse Eisenberg
                    Penelope Cruz
                    Alec Baldwin
                    Ellen Page   
Notă IMDB: 6.3
                Dacă ai mai văzut cel puțin un film scris și regizat de Woody Allen vei recunoaște cu siguranță stilul și temele abordate. To rome with love se focusează asupra unor povești de dragoste, faimă, adulter și dragoste euforică neîmpinită. Pe scurt, Heyley (Allison Pill), o turistă americană se îndrăgostește la colț de stradă de un necunoscut (Michelangelo-Flavio Parenti) căruia îi cere direcții spre fontana
Di Trevi. Părinții ei, Jerry (Woody Allen) care este un fost producător de muzică clasică pensionat, și mama ei Philys (Judy Davis), psihiatră, vin în Roma să își cunoască viitorii socrii. Tatăl lui Michelangelo lucrează într-un magazin funerar și este un extraordinar cântăreț de operă care poate să își exprime talentul doar atunci când este în duș. Jery, fermecat de talentul lui și îngrozit de anii de pensie caută să-l facă faimos.
                O a doua poveste se oprește asupra lui Leopoldo (Robert Begnini), un funcționar mediocru care devine faimos peste noapte, fără niciun motiv. Dacă la început este exasperat de insistența paparazzilor, spre sfârșit devine dependent de faimă.
                Antonio (Alessaandro Tiberi) și Milly (Alessandra Mostranardi), sunt un cuplu proaspăt căsătorit care vin în Roma pentru a se întâlni cu familia lui Antonio. Milly pleacă să își facă părul, dar se rătăcește prin Roma, în timp ce în camera de hotel a lui Antonio apare o prostituată de lux, Anna (Penelope Cruz) care este plătită pentru a-i îndeplini orice dorință. Anna greșeste persoana dar în timp ce încearcă să îl convingă pe Antonio că de fapt el este bărbatul pentru care a fost plătită, familia lui își face apariția în camera de hotel iar Anna este nevoită să joace rolul de nevastă  pentru tot restul zilei.
                Jack (Jesse Eisenberg) și Sally (Greta Gerwig) sunt un cuplu american  tânăr stabilit în Roma. Prietena lui Sally, Monica (Ellen Page) vine într-o vizită de recuperare după o despărțire recentă. Monica este o actriță nevrotică dar incredibil de sexy căreia niciun bărbat nu îi poate rezista. Jack se întâlnește cu John (Alec Baldwin) un arhitect de succes și îl invită pentru o cană de cafea iar pe măsură ce filmul se derulează, John devine o voce interioară a lui jack care îl temperează din dragostea platonică pentru Monica.
                Temele filmului sunt des întâlnite în munca lui Woody Allen , de la relații bisexuale până la teama de moarte și nesiguranță toate astea povestite cu umori-i caracteristic. To Rome with love nu este un film de o profunzime extraordinară și ar fi și păcat  în timp ce îl urmărești să te focusezi la ce a vrut Allen să zică.  Povestea este o îmbinare reușită de umor și dramă încărcate de aerul romantic al Romei.