To the wonder (2012)
Regia: Terrence Malick
Distribuție: Ben Affleck

                      Olga Kurylenko
                      Rachel McAdams
                     Javier Bardem
Notă IMDB: 6.6
Cu un trailer care m-a făcut să aștept cu sufletul la gură apariția filmului, To the wonder este o minunată reflexie a iubirii lui Malick pentru imagine. Când am văzut filmul am avut senzația că mă uitam la o poezie în imagini. Cu foarte puțin dialog, filmul arată triunghiul amoros dintre Marina(Olga Kurylenko), Neil (Ben Affleck) și o dragoste din tinerețe, Jane (Rachel McAdams).
Neil și Marina se îndrăgostesc în Franța și se hotărăsc să se mute în Oklahoma. Dacă la început dragostea dintre cei doi te fac să îți fie dor de fosta/fostul, pe măsura ce viza Marinei expiră, apar și problemele dintre cei doi. Mustrările de conștiință o fac pe Marina să își caute răspunsurile la un preot din oraș, Father Quintana (Javier Bardem), preot care se află și el în căutarea prezenței lui Dumnezeu.  După ce Marina pleacă în Franța, Neil se reîndrăgostește de Jane dar relația dintre cei doi eșuează.
Imaginile sunt îmbietoare și ridică niște probleme la care te gândești și la două zile după ce ai vizionat filmul. Există Dumnezeu? Și dacă există, unde îl găsești? Ce e dragostea, unde, când și cum se pierde, șamd.
Dacă te-ai plictisit la The tree of life și nu ți-a plăcut, s-ar putea ca nici To the Wonder să nu te miște.  Mie mi-a plăcut mult iar Olga Kurylenko are o reprezentație de excepție.