Ia ca m-am intors dupa o faza lunga de stagnare in care ...sa spunem ca am avut alte treburi. M-am tot gandit cand, cum si cu ce minunat film sa-mi reiau activitatea pe acest minunat blog, dar nu stiu cum se face ca momentul oportun a venit fix in sesiune. Asadar, intre 2 articole, 2 cursuri si vreo 3 prezentari, iata pe scurt ce am vazut de curand si merita amintit:

1. Little Children (2006), regia Todd Field, nota IMDB 7,6 cu Kate Winslet, Jennifer Connely, Patrick Wilson
      Filmul e despre foarte multe lucruri numai despre inselat nu, asa cum se grabeste toata lumea sa-l eticheteze. Fericire, siguranta, indendenta, stereotipuri, greseli, minciuni, Jung si sexualitate...despre toate astea si inca cateva.
Kate Winslet e Kate Winslet. E frumoasa si cand e urata, joaca bine si cand .... joaca extraordinar mereu.
     Chiar daca pe alocuri e putin bulversant, prin altele chiar plictisitor, la sfarsit iti dai seama ca nu ai pierdut 2 ore din viata degeaba si parca te-ai mai uita o data la el.

2. Nymphomaniac (2013), regia Lars von Trier, nota IMDB 7,6, cu Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Shia LaBeouf, Stacy Martin
         Poate cel mai coerent film al lui von Trier. Este mult mai soft decat mi-am imaginat, dar publicitatea bat-o vina...ce sa-i faci?! Printre scenele de sex oral sau nu... in parc, in tren, in birou, pe langa birou, pe sub birou (care sunt destul de cuminti) si printre pozele cu diverse parti ale corpului, filmul face trimitere la muzica, pictura, cultura, stiinta, tehnologie si multe altele si o face elegant si frumos. De ce sa te mai uiti la Nymphomaniac? Pentru ca Uma Thurman are o singura scena, dar ce scena!!! O joaca incredibil, e amuzanta, disperata, ingrijorata, curioasa si toate sentimentele la un  loc. Scena este un tur de forta si este extraordinara. Pentru ca Shia LaBeouf este foarte bun. Are putine momente cand apare, dar cand o face da niste accente extraordinare filmului. Pentru ca te pune pe ganduri, pentru ca da, pe alocuri te socheaza. L-as mai vedea de 10 ori si abia astept sa apara Vol. II.

3. Captain Philips, regia Paul Greengrass, nota IMDB 8,1, cu Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman
         E bun, palpitant, joaca Tom Hanks, e nominalizat
la Oscar, dar cel mai important lucru pentru care ar trebui vazut Captain Philips e Barkhad Abdi, nominalizat si el pentru cel mai bun actor in rol secundar. Domnul Abdi este la prima lui apartitie intr-un film, provine din Somalia si inainte de a lua rolul lucra ca sofer. Sper din toata inima sa ia Oscarul pentru ca este incredibil. Altfel, Tom Hanks apare cum nu l-am mai vazut niciodata, si te da peste cap oricum ar fi.


       Printre altele, 12 Years a slave - cam slab, Michael Fassbender are una dintre cele mai bune reprezentatii, nu degeaba e nominalizat, The Wolf of Wall Street - bun, bun, bun, poate putin cam prea lung, dar sper eu si tot mapamondul ca Leonardo sa castige si el in viata asta Oscarul, American Hustle - Amy Adams nu stiu de ce e nominalizata, Bradley Cooper e superb, iar Christian Bale e nebun de bun.

Revin...