Asa cum am spus, m-am uitat la toate filmele lui Jesse Eisenberg si pentru ca sunt destul de multe am sa  le mentionez doar pe cele care merita a fi vazute (The Social Network ma gandesc ca nu mai e nevoie sa-l trec in lista).

1.       The squid and the wale (2007, regia Noah Baumbach) – un film foarte destept si subtil cu o dinamica aparte si cu o distributie excelenta.  Revoltator si realist, arata povestea unei familii care trece printr-un divort si felul in care membrii ei se acomodeaza cu situatia. E provocator, frumos gandit si bine conceput.

2.       Roger Dodger ( 2002, regia Dylan Kidd) –  bun, bun, bun, bun.  E filmul in care Eisenberg isi face debutul cu un personaj principal (virgin, desigur) doar ca toata actiunea se bazeaza pe asta. Un tanar care doreste sa isi inceapa viata sexuala cauta sfaturi la unchiul lui care e un Casanova. Campbell Scott are un personaj EXCELENT si  iti provoaca ba scarba, ba simpatie pe toata durata filmului. Timp de o noapte, cei doi cauta modalitati de a-si atinge „scopul”.

3.       The living wake (2007, regia Sol Tryon) – nu il recomand celor care nu gusta comediile negre. E un film simpatic cu actiune atmeporala si un umor ciudat, cam greu de inteles . Cu toate astea, e sensibil, iar finalul e de-a dreptul lacrimogen.

4.       The education of Charlie Banks (2007, regia Fred Durst...da, da acel Fred Durst)chiar daca Eisenberg joaca un virgin timid (din nou), e fresh, amuzant si electric. Filmul are in vedere alegerea deciziilor corecte la timpul potrivit si consecintele pe care le poate avea o alegere gresita, pe termen lung.


5.       Holly Rollers  (2010, regia Kevin Asch) actiunea urmareste evolutia unui tanar  evreu educat in spiritul credintei, care devine traficant de droguri si care se confrunta cu toate pericolele si distractiile ce vin odata cu intreaga experienta. Personajul principal se zbate intre educatia pe care a primit-o acasa si setea de bani. Eisenberg e bun, chinuit, plin de remuscari si are o profunzime aparte cu care indulceste fiecare personaj pe care il joaca.

…si da, am mai fost o data la cinema sa vad Now you see me