Why stop now (2012)
Regie: Phil Dorling, Ron Nyswaner
Distributie: Jesse Eisenberg, Melissa Leo, Tracy Morgan, Sarah Ramos
Nota IMDB: 5.2

                Daca vreti un film amuzant, relaxant, de duminica, Why stop now e o alegere potrivita. Cu o situatie si intriga simpatica, filmul te poarta de la simpatie la mila si la momente in care te amuzi copios. Comicul de situatie e peste tot desi subiectul in mare nu e tocmai unul vesel.
                Jesse Eisenberg, desi joaca aceeasi tipologie de persoanaj ca in mai toate filmele, e bun, credibil si canta minunat la pian (coloana sonora e facuta de Jay Israelson si e super, super – e pe repeat de dimineata J). Melissa Leo e sincera si personajul ei se zbate in permanenta intre dependenta ei de droguri (tratata cu umor) si dragostea pentru copii, iar Tracy Morgan iti aduce zambetul pe buze pe tot parcursul filmului.
                Povestea nu are personaje negative, e usor de urmarit si coerenta. Un minus ar fi povestea de dragoste dintre Eli (Eisenberg) si  Chloe (Sarah Ramos) care ar fi putut fi mai accentuata sau…ar fi putut lipsi cu desavarsire. Nu aduce nimic actiunii…
                Distributia nu e pusa in valoare cum ar trebui, probabil eliminarea unor scene prea lungi si un plus de suspans ar fi ajutat mai mult, dar all in all Why stop now e un film bun pentru noptile in care nu ai ce face. Morala povestii e “Follow your dream no matter what”,  iar subiectul e pana la urma unul trist, spus insa cu umor si ironie.


P.S. Obisnuiesc sa iau la rand filmele unui actor (daca imi place mult de el),  asa ca cel mai probabil Eisenberg va fi prezent in urmatoarele postari :D